Alla inlägg under januari 2015

Av Caroline Hansson-Ljung - 26 januari 2015 21:39

Denna helgen har jag ägnat åt pulkaåkning och familjemy:) Jag blir ju verkligen som ett litet barn på nytt när det gäller pulkaåkning! Hela familjen åkte i vår backe här hemma i lördags och i söndags tog jag med dottern till ett par vänner i Sundbyberg för att röja loss ordentligt i "gropen" som var en mycket brantare backe. Garvat för kung och fosterland!!
Eftersom det nu är år 2015 så fick det bli ett besök hos frisören och förnya mig lite så det ska bli intressant att se om klasskamraterna känner igen sig på onsdag. Vi har normalt hemstudier måndagar och fredagar men denna veckan så har vi hemstudier även imorgon (tisdag) eftersom vi ska till SOS alarm och till AISAB city på fredag. Ska bli intressant med studiebesök eftersom jag missade alla de viktiga studiebesöken innan jul eftersom den fruktansvärda magsjukan kom på besök hemma hos oss just då:( Måtte jag slippa magsjukan några år framöver!
Nu ska resten av denna kvällen spenderas framför TV:n för att glo på "Robert Gustavsson 25 år". Denna människa är så galet rolig!!

Ha en skön kväll!

Av Caroline Hansson-Ljung - 22 januari 2015 21:16

Igår hade jag tänkt blogga men efter ett cykelpulspass på 60 min så däckade jag sittandes i soffan haha. Jag måste sedan ha lagt mig ner i soffan för jag vaknade kl 03.41 och fick halvt panik över att jag var tvungen att somna om snabbt i sängen eftersom jag skulle gå upp igen kl 6. Det märks att det var länge sedan man körde ett cykelpulspass men nu är det bara att fortsätta:)
Igår och idag fortsatte vi med kursen allmänmedicin i skolan och gick igenom lite olika sjukdomar men idag var det väldigt mycket skratt i skolan! Vi var några stycken som började dagen med plankan, 1.40 min blev det för min del idag och nästa veckas mål är 2 min:) Även fröken Stefan gjorde plankan idag, fast i 3 min, mycket stolt över vår duktiga lärare! :-)

Fredrik har berättat om sitt kärleksliv som är alltid lika roligt att lyssna på:) Erik och Jakob fick för sig att sätta en slang mellan två larynxmaskar för att se om dom kunde höra varandra om de pratade i dom, vilket dom kunde och Jakob försökte även sätta en näskantarell på sig själv men lyckades dock inte pga av smärta i näsan hahaha:) Ja herregud, sicken dag men det går inte en dag utan ett skratt i vår klass:)

Nästa vecka ska vi öva mer praktiskt på "intervjufrågorna" till patienterna och sen på fredag ska vi äntligen på studiebesök på SOS alarm och sedan vidare till AISAB city för att träffa en ambulansläkare:)
I övrigt, så nu till helgen blir det en hel del träning och sen en massa familjemys med pulkaåkning i snön :)

Av Caroline Hansson-Ljung - 20 januari 2015 22:29

Idag satt jag och läste om en challenge som går runt på FB om att göra magövningen "plankan" varje dag i hela februari. Klart att jag ska vara med och självklart så nämnde jag detta för mina klasskamrater varav en av dom (Sabina) kommer på att vi kunde göra det allihop, nu direkt på golvet i klassrummet :) 5 st ställde upp inklusive jag. Jag var sämst haha, Sabina var bäst av tjejerna och vår äldsta klasskamrat Micke på 51 år slog alla!! Ska bannemaj klocka den mannen nästa gång! Så efter detta kom vi på "ambulans-challenge" :)
Ja jag skriver ambulans på svenska och challenge på engelska eftersom det är så vi ska uttala det, bara för det roliga! Ambulans-challenge går ut på att alla ska starta skoldagen med att tillsammans göra plankan på golvet i klassrummet innan lektionen börjar. Alla ska göra minst en minut för att sedan öka i tid efterhand. Återstår att se hur många som är på:) Jag? Definitivt!!

....och självklart tyckte vi alla att även fröken Stefan också skulle göra plankan:)

Så, vad har jag mer gjort idag. Jo, i skolan har vi hållit på med olika arbeten om olika sjukdomar så som reumatoid artrit, som min grupp fick och tills imorgon ska ytterligare ett arbete in för att redovisas på em. Vi har även övat lite mer med båren idag och fått lyfta och gå längs korridoren och det gick ju bra även om jag är lite svagare i vänster arm så det är bara till att köra på med styrketräningen och mitt handredskap som jag har här hemma.

Sen ikväll gick jag på ett helt underbart spinningpass, cinema cycling. Så nu har jag även varit i Californien i 30 min, eller ja iaf på bildskärmen men men man får nöja sig med det lilla. Drömma kan man ju alltid göra:)

Av Caroline Hansson-Ljung - 19 januari 2015 21:47

Gud vad jag har slarvat med att skriva här, borde skämmas men det har verkligen varit fullt upp men nu ska jag försöka skärpa mig.
Än så länge så har vi hunnit med bland annat en tenta i skolan som handlade om katastrofmedicin, RAKEL och medicinteknik. Eftersom jag var hemma dagen efter provet så hann jag inte se det rättade provet men tydligen ska jag iaf ha fått VG vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle få så lycklig om något blev jag :)
Sen har vi också börjat med den nya kursen, allmänmedicin. En bra kurs där man får repetera lite från de första 9 intensiva veckorna i början på utb. Kan knappt fatta att det är typ 8 veckors intensiv teori kvar sen är det körutbildning i Eskilstuna, lokalkännedom i Stockholm och sen är det ut på den långa praktiken som gäller och efter det så är jag KLAR!! Ska bli så underbart skönt när allt är över och att jag kan få koncentrera mig enbart på ambulansyrket!
Ska ju förresten på intervju den 2/2 (på sambons 34 års dag) hos Samariten. De har bland annat hand om ambulansen i Täby där jag så gärna vill ha min sista praktik och där vill jag även vill arbeta sedan också eftersom stationen ligger max 5 min ifrån hemmet. Så vi får hoppas på det bästa!! Jag har även slängt in en ansökan till AISAB ifall jag inte skulle få en anställning på Samariten. I så fall skulle jag kunna tänka mig arbeta på AISAB i Solna men men ingenting är klart än ;-)

Förra veckan fick vi släpa med oss ambulansbåren ut på torget vid skolan. Det finns en lunchrestaurang precis bredvid och folket där inne måste verkligen ha fått sig en upplevelse och ett gott skratt för det är inte varje dag som det står 14 tokiga elever med en lika tokig lärare mitt på torget som ska öva bårteknik i snön hahaha :D :D :D

Av Caroline Hansson-Ljung - 6 januari 2015 19:35

YES! Jullovet och ledigheten är nu över. Eller ja ledig och ledig, man har väl stressat lite hit och dit men det tillhör ju med julen. Helt lediga blev vi inte iheller från skolan. Vi fick en hemuppgift om medicinteknik och även den blev inskickad i tid och idag fick jag min bedömning, VG högsta betyget! Jäklar vad glad jag blev!

Under jullovet har dottern varit nere i Skåne hos släkten och hon verkar iaf ha haft väldigt roligt. En annan har gått och längtat efter att få hem henne men imorgon så blir allt som vanligt igen när hon kommer hem med flyget på kvällen. Ska bli så härligt att ha hela familjen samlad igen. Nu under jullovet har jag passat på att träffa de flesta av familjen och även lite vänner i Skåne (dom som jag hann med). Sen här hemma i Täby så passade jag även på att ta en fika med en nyfunnen vän som jag träffade på min första ambulanspraktik och eftersom hon läser till barnspecialistundersköterska så lär vi säkert ses på Astrid Lindgrens barnsjukhus när vi jobbar i framtiden. Alltid roligt att träffa nya vänner, som dessutom bor i samma ort som en själv. Kan ju inte bli bättre!

I lördags skickade jag iväg en intresseanmälan om att få jobba på Samariten som har hand om bland annat ambulansen här i Täby. Igår ringde rekryteraren och jag ska på intervju den 30 jan kl 10. Jag blev så jäkla glad när jag fick detta samtal!! Det kändes verkligen som om en stor sten släppte från axlarna. Nu har jag äntligen fått en kontakt, bokat upp ett möte och sen är det bara till att hoppas på att de vill anställa mig och att jag äntligen kan få säga tack och adjö till hemtjänsten och få jobba med något är så mycket mer intressant.

Imorgon är det tillbaka till skolan och sonen börjar dagis igen. Stora tjejen har ju turen att hon startar terminen med en studiedag. Vissa har det riktigt bra! :)

Ovido - Quiz & Flashcards