Alla inlägg den 24 september 2014

Av Caroline Hansson-Ljung - 24 september 2014 23:05

Vi har som sagt väldigt roligt under denna utbildningen och igår förberedde vi oss inför dagens HLR utbildning som vi ambulanssjukvårdareelever höll i för tandsköterskeeleverna. Allt gick bra och det verkade som om eleverna i min grupp iaf fick nån typ av aha-upplevelse efter att vi hade visat dom en film när en kille blir räddad från drunkning pga av HLR och en defibrillator. Dom satt tysta som möss och efter att dom hade sett filmen så fick en ur sig ordet WOW. Härligt att veta att dom förstår att det som de har blivit undervisade i är SÅ viktigt för att åtminstone försöka rädda en människas liv.

Efter gårdagens HLR träning med klassen så bestämde jag mig för att bli SMSLivräddare som man kan anmäla sig till när man har gått en HLR utbildning. På www.smslivraddare.se står allt om detta och hur man anmäler sig :) Dock gäller SMSLivräddare bara inom Stockholms län än så länge eftersom det är ett projekt.
Efter allt med HLR idag så var vår lärare "lite rolig" och frågade om vi ville sluta lite tidigare idag dvs en timme tidigare. Jo visst, alla började plocka ihop sina saker tills läraren kläcker ur sig: "Ni tror att ni ska få gå hem nu va"....alla tittar lite förvånade på varandra och sen kom det...EN DUGGA dvs ett litet skriftligt test inför den stora tentan på tisdag nästa vecka....22 frågor och vi hade max 30 min på oss! Svarade på alla frågor men jag har ju säkerligen fejlat på nån. Ska bli kul imorgon och få se hur många rätt jag hade :)

Ovido - Quiz & Flashcards